Laadkleppen, Hayons élévateurs, Tail lifts, Hubladebühnen, Plataformas elevadoras, Sponde idrauliche, Plataformas elevatórias
Dhollandia België - Zoomstraat 9, B-9160 LOKEREN
+32(0)93490692 - info@dhollandia.be


  AanmeldenBE - NL

Kwaliteit verder in de lift met ZINK-NIKKEL finish voor kleine onderdelen

16/09/2015

In de jongste 10 jaren, heeft DHOLLANDIA een quantum-sprong gerealiseerd inzake kwaliteit van de productfinish. Toen DHOLLANDIA in 2007 Protection PLUS introduceerde, stond deze finish boven aan de top van de afwerkingskwaliteit die doorsnee in de laadklep industrie verkrijgbaar was. Sommige fabrikanten boden zinkfosfatatie plus poedercoating aan. Andere constructeurs boden epoxy KTL aan. Maar geen enkele andere leverancier zette in op de verschillende innovatieve technologieën van 3-kation zinkfosfatatie plus epoxy KTL plus polyester poedercoating gecombineerd in één enkel afwerkingsprocédé.

De introductie van WARM VERZINKEN in 2012, vormde een volgende gigantische stap voorwaarts in de richting van maximale, ongeëvenaarde corrosiebescherming. DHOLLANDIA was de eerste laadklep constructeur om in continentaal Europa warm verzinken, of GEGALVANISEERDE finish, als standaard afwerking op een breed gamma veel gevraagde laadkleptypes aan te bieden. Aanvankelijk konden klanten kiezen tussen één van beide afwerkingen aan een zelfde prijs. Nu kiest een grote meerderheid van de klanten er uit duidelijke kwaliteitsredenen voor om DHOLLANDIA laadkleppen geleverd te krijgen in warm verzinkte afwerking. Slechts een fractie producten wordt nog steeds geleverd in Protection PLUS afwerking, ook al behoort deze nog steeds tot de absolute top van de alternatieve behandelingsmethodes aangeboden in de laadklep markt.

Vanwege het grote voordeel dat warm verzinken de buitenkant en de binnenkant van staal structuren gelijkwaardig beschermt (*), werd het toepassingsgebied snel uitgebreid van laadklep frames en montageplaten tot volledige staal platformen voor traditionele laadkleppen. (* e-coatings en conventionele natlaksystemen bieden enkel corrosiebescherming aan de buitenkant, en geen veredeling binnenin).

Vandaag lanceert DHOLLANDIA een zeer hoogwaardige ZINK-NIKKEL plating voor de kleinere mechanische onderdelen, scharnierpennen, koppelingen, bouten, enz… ZINK-NIKKEL biedt een veel hoogwaardiger corrosiebescherming dan de technologieën die tot nu toe gebruikt werden, en biedt ook andere voordelen zoals een verhoogde hardheid en een verminderde waterstofbrosheid. Kwaliteiten die zich zeer nuttig zullen bewijzen op specifieke laadklep componenten, zoals bv. de scharnierpennen. De huidige plannen voorzien ook de hydraulische cilinders met zink-nikkel plating te behandelen. Bovenop de verhoogde afwerkingskwaliteit, zal de inbouw van zink-nikkel gecoate cilinders in warm verzinkte laadklep frames zeker en vast leiden tot meer kleurenhomogeniteit, en de visuele looks van het product verbeteren.

Zink-nikkel plating zal stapsgewijs geïntroduceerd worden in de volgende maanden, eerst op nieuwbouw laadkleppen, vervolgens ook op onderdelen voor oudere laadkleppen. Geheel getrouw aan de bedrijfswaarden, worden deze chemische processen toegepast met gebruik van de nieuwste productie technologieën, en met een maximaal respect voor onze leefwereld en het milieu.

Lees meer...