Laadkleppen, Hayons élévateurs, Tail lifts, Hubladebühnen, Plataformas elevadoras, Sponde idrauliche, Plataformas elevatórias

Dhollandia België - Zoomstraat 9, B-9160 LOKEREN


  AanmeldenBE - NL

3-zijdige veiligheidsrails voor kolomliften

14/06/2015

Buiten bedrijfszekerheid en duurzaamheid, is de veiligheid van de chauffeurs en de operatoren één van de belangrijkste bekommernissen van DHOLLANDIA bij elk laadklep ontwerp. Veiligheidsmanagers en inspecteurs in verschillende landen hebben chauffeurs die vallen van voertuigen, en laadklep operatoren die vallen van het platform, geïdentificeerd als één van de belangrijkste oorzaken van werkongevallen in de transport industrie. Bijgevolg hebben zij de vermindering van deze risico’s hoog op hun prioriteitenlijst geplaatst. Met meer dan 20 jaar ervaring in de productie van veilige liften voor multi-deck voertuigen, leidt DHOLLANDIA de laadklep sector met een uitgebreide keuze aan veiligheidsrails, aangepast aan de verschillende laadklep families, en geschikt voor een brede waaier aan toepassingen en industrieën. Teneinde het risico te beperken, dat operatoren van het laadplatform storten, raden wij het gebruik van één van de vele oplossingen inzake veiligheidsrails zeer sterk aan. Noteer ook dat er in bepaalde landen specifieke wetgeving bestaat, verzeker dus dat u met alle wettelijke bepalingen in orde bent!

De foto’s in deze newsflash tonen 3-zijdige veiligheidsrails gemonteerd op de hefschuiven [optie OVP351] van een 1-vloers kolomlift type DH-VO.10.K1 met 1700 mm aluminium platform, opgebouwd op een Airport Ground Support voertuig. In de rijdpositie, zitten deze veiligheidsrails mooi opgeborgen tussen het gesloten platform en de achterzijde van de carrosserie. Na het openen van het platform, kan de operator kiezen enkel de 2 zijdelingse veiligheidsrails in stelling te brengen en de achterzijde van het platform open te houden; of alle 4 panelen, d.i.  zijkanten + achterkanten, te ontvouwen en een volledig afgesloten werkoppervlak te creëren. Aangezien de zij- en achterpanelen volledig scharnierbaar zijn, is de handeling snel en probleemloos. Waar zijdelings laden of lossen noodzakelijk is, kunnen de veiligheidsrails richting zijkant geopend worden om de zijboord van het platform toegankelijk te maken.

Teneinde het comfort en de veiligheid van de operator verder te maximaliseren, wordt het platform van deze lift hydraulisch i.p.v. manueel geopend en gesloten [optie OVH004].

Lees meer...